zondag 17 juni 2012

16 juni 2012: een geslaagde reünie

Het was een zeer geslaagde reünie, georganiseerd door de Drie Musketiers Gert-Jan, Casper en Remco van Oom Adrie en Tante Corry.
De eerste uitnodiging voor deze bijeenkomst had de volgende tekst en werd op 29 november vanhet vorige jaar verzonden:



Ook al zal ons moeite kosten, het wordt tijd het stokpaardje over te dragen... Op 12 november willen wij de volgende van-Heijst reünie organiseren en wel te Etten-Leur van 15:00 tot hoe lang we door willen gaan.
Wat we precies gaan doen laat ik nog even in het midden maar er zal blijken dat de familie heel wat pijlen op de boog heeft. Gelegenheid om een pilsje te drinken is er uiteraard ook want de boog kan niet altijd gespannen staan.
Deze mail is bedoelt als kettingmail. Wij hebben geen compleet overzicht van de emailadressen van ooms, tantes, neven en nichten en al helemaal niet van volgende generaties dus mail het voort! Er komt nog een papieren uitnodiging jullie kant op, maar zet het alvast in de agenda!

Daarop reageerde Ad als volgt:

Waarde familieleden,

Wij gaan onze uiterste best doen om niet gekwalificeerd te worden als winnaars van wat er dan ook op deze blijde dag aan spellen, kwizzen en sudoku's over ons wordt uitgestort. Worden er pijltjes gegooid, dan bieden wij onszelf niet aan als doelwit. Wordt er bier gedronken, dan bieden wij onszelf aan als proefvat en zullen we drinken tot de leut toeslaat en ons velt in het drinkgelag. 

Ook zullen wij geen steekpenningen aan de organisatoren verstrekken om in aanmerking te komen voor de organisatie van de volgende reünie. Zouden wij toch op volstrekt eerlijke wijze door het lot worden aangewezen om de reünie onverhoopt ooit nog te mogen organiseren- wat uiteraard een kans is even groot als zou de maan op de kerk van Halsteren vallen waarop de haan op de spits van schrik een kakelei zou leggen waaruit caféhouder De Pip zou herrijzen- een uitgelezen eer is die zeker een ereplaats in de Hemel aan de voeten van de Heilige Antonius oplevert, wiens voeten wij dan veelvuldig zullen kussen en bewieroken (eerst het ene, daarna het andere), dan wordt de reünie uiteraard op luisterrijke wijze georganiseerd met te beginnen het Angelus, daarna de Vespers, dan het Lof en tenslotte een Dankmis Op de Goede Afloop met koffie en een koekje na.

Met hartelijke groet, wij zullen graag komen.

Ad van Heijst van Lowie van Arjaan van Opa Louwke van Antonius van Heijst, de bierbrouwer die vanuit Waalwijk met zijn in Breda geboren echtgenote naar Bergen op Zoom kwam om daar een Beierse Bierbrouwerij te starten met het Withagen-Van Heijstbier.

....en de reactie van Casper:
Zeg, hebben jullie al gehoord wat er in halsteren is gebeurd?

Er was dus geen ontkomen aan..... Toch was er enig uitstel van executie. De
dag werd om velerlei redenen uitgesteld, met een tussenstap op 4 februari, de naamdag van de heilige Veronica, tot uiteindelijk de dag waarom in Sebastopol het Marineverdrag tussen Rusland en Frankrijk werd gesloten: 16 juni 2012.
Hierbij enige foto's; hopelijk volgen er meer


's avonds om elf uur werd door de Brandweer van Etten-Leur dit stokpaardje uit zijn benarde situatie bevrijd.



De familie had veel pijlen op zijn boog... Gelukkig was er deskundige begeleiding, er zijn dan ook geen gewonden gevallen.


Alle generaties schoten in de roos, misschieten was er niet bij natuurlijk, want dat is iets wat een Van Heijst nooit doet. Er werden dan ook vele everzwijnen, wilde kalkoenen, kippen, eenden en herten geschoten en toegevoegd aan de vele eretekenen die de familie al op haar naam heeft staan. Dat kwam goed uit, want die beesten konden ook nog eens worden opgegeten bij de patates frites die we konden ophalen bij een wagen met een lekke band. Oorzaak: een verdwaalde pijl, een zogenaamde Willem Tell.









Toen iedereen zijn pijlen verschoten had werd het tijd om de stemming te peilen. De uitslag kon niet bepaald worden door de schietwedstrijd, want iedereen was bijna even goed. Er moest daarom een ander criterium gevonden worden waarop de winnaar -en dus de organisator van de komende reünie werd verkozen en dat was: intelligentie. Eén van de vragen van de quiz was wie het hierboven genoemde marineverdrag tussen Rusland en Frankrijk hadden ondertekend. Dat was een kolfje naar de hand voor Ad en Peter, die zo de ondertekenaars konden opnoemen: Tsaar Pjotr Alexis Tolstoianevski Goelachipela en President Giscard Champètre de Brie ou Camembert; ze deden dit met een originele Montblanc vulpen met het in 1884 uitgevonden inkttoevoersysteem met drie groeven (de zgn. Three Fissure Feed): de Tsaar zette zijn naam Pjotr en Giscard een beverig kruisje, hij was al op leeftijd. Voor deze kennis werd NIET wikipedia geraadpleegd, het werd spontaan uit de duim gezogen, pardon: uit de mouw geschud, oftewel: die pijl was echt uit eigen koker gekomen! Blij verrast waren ze toen ze de stokpaardjes kregen uitgereikt, dit had niemand verwacht! Ad had wel een toespraak van zeventien pagina's voorbereid, je kunt maar nooit weten, en wilde die voorlezen, toen hem vriendelijk tot spoed werd gemaand want het was tijd om te gaan, anders hadden we er misschien nog gezeten. De komende reünie is dus op de tweede zaterdag van september, de 13e september 2014. Na de organisatoren van deze reünie uitvoerig te hebben bedankt ging iedereen weer welgemoed en voldaan naar huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten